OM MARIE-LOUISE SANDELL

VILLA VITAE

Marie-Louise Sandell

Hej!

Jag har tecknat och målat i hela mitt liv.

Mina målningar har inspirerats av minnen och erfarenheter från dansens, naturens och filmens värld. Mitt signum är färgstarka målningar som ofta förmedlar en berättelse. I tavlorna förenas undermedvetna minnesbilder med spontana intryck från självupplevda miljöer och händelser. Europeiska milöer såsom Östersjöns och södra Frankrikes olika regioner och stadskulturer utgör ofta den grund som målningarna vilar på.

Jag visar figurativa målningar i akryl, till exempel ”Stepparen” och ”På stranden”. I ”Stäpparen” har jag inspirerats av stadens mysticism. Här visar mannen sina färdigheter inför en förbluffad publik. Platsen för detta skådespel är Prag. ”På stranden” visar det gåtfulla, ljuva och behagliga samspelet mellan människa och natur. Paret letar efter en plats, där de får vara för sig själva. "Efter jobbet" inspirerades jag av efter ett möte med en ensamstående fyrabarnsmamma, som kopplade av efterjobbet på en uteservering i Lund. Hennes livsglädje och öppenhet var nästan obeskrivlig. "Dam med läppstift" ger en minnesbild från mitt barndomshem såsom jag minns det.

Vid sidan av teckning och målning har alltid litteratur, film och teater tillhört mina stora intressen. Jag njuter när jag tolkar och överför scener från min barndom eller från filmens och teaterns värld till en målarduk. Att måla innebär för mig att ha roligt och att använda fantasin.

 

Jag har en masterutbildning samt en bachelorexamen i rörliga bilder vid Köpenhamns universitet. Jag har även studerat rörliga bilder på Malmö högskola och jag är utbildad dramapedagog. I drygt tjugo år har jag undervisat i dessa ämnen på olika gymnasieskolor.

För femte året i rad ställer jag ut på Österlen i Konst i Smedstorps konstrunda och visar mina målningar på Villa Vitae, galleri och B&B. Bland dessa kan nämnas Olof i Nedan, Dam med läppstift, Vintertid och Stepparen.

 

Påsken 2017 hade jag utställning på hotell Svea i Simrishamn. Vintern 2015 deltog jag i Frankrikes största utställning för svensk konst, Savoureusement Suédois, i Nice. Hösten 2014 ställde jag ut på Helsingborgs konstförening, i Helsingör deltog jag i Konst på Kryss, och på hÖsterlenSalongen, Österlen.

I fem år har jag deltagit i Konst i Smedstorps påskutställning på Österlen.

 

Välkommen att titta in i mitt galleri!

http://www.villavitae.se/

https://www.facebook.com/Villa-Vitae-BB-Ateljé-Marie-Louise-Sandell

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved